Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Bissound geeft de hoogste prioriteit aan klantentevredenheid en productkwaliteit. Daarom vragen wij uw aandacht voor een mogelijk veiligheidsrisico. Highlite International B.V. heeft een serie verdeelkasten op de markt gebracht waarbij een productiefout is geconstateerd.

 

Wij verzoeken u dan ook contact op te nemen met ons. Wij zullen de verdeelkast(en) gaan  modificeren. Wij zorgen ervoor dat de verdeelkasten, die van 2003 tot 2012 op de markt zijn gebracht, gecontroleerd en indien nodig uitgevoerd worden met de correcte CEE sockets.

 

50612

PSA-321 Powerdistributor 3x32A

PSA_press_release

50621

PS-631 Powerdistributor 3x63A

50622

PSA-631 Powerdistributor 3x63A

 

Wat is er aan de hand?

De verdeelkasten kunnen uitgevoerd zijn met één of meerdere 32A sockets welke een afwijkende maatvoering hebben. Door deze verkeerde maatvoering kan een 16A connector al dan niet verkeerd gepoold aangesloten worden op de 32A socket. Hierdoor bestaat het risico dat bij oneigenlijk gebruik de behuizing van het op de verdeler aangesloten apparaat onder spanning komt te staan. Hierdoor bestaat het gevaar voor een elektrische schok.

 

Doordat de diameter van de 16A pinnen kleiner is dan de diameter van de 32A pinnen ontstaat er een slecht contact. De combinatie van slechte contacten en hoge vermogens zal hitte genereren, met mogelijke brandgevaarlijke situaties tot gevolg.

 

Wat is er aan de hand met de CEE sockets?

Bij de betroffen connector(en) is het binnenwerk van de socket te klein. Hierdoor is het mogelijk om een 16A CEE connector met enige kracht in een 32A socket te steken.

 

Moet ik nu meteen mijn dealer bellen voor een afspraak?

Ja, uw Showtec dealer ontvangt op aanvraag bij Highlite een RMA formulier.

Deze procedure is opgezet voor een goede registratie en organisatie van retourzendingen. In het RMA formulier zal aangegeven worden wat de te volgen stappen zijn. Nadat Highlite het product in ontvangst heeft genomen zal de technische dienst de controle en indien nodig een modificatie uitvoeren. Na deze handeling wordt het product terug naar uw dealer verstuurd.

Stuur een e-mail naar aftersales@highlite.nl

 

Wat kost de recall mij?

Vanzelfsprekend neemt Highlite International B.V. alle materiaal-, verzend- en reparatiekosten voor haar rekening met betrekking tot de modificatie.

Wij vertrouwen erop dat wij u hiermee voldoende hebben geïnformeerd. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u te allen tijde contact met onze Aftersales opnemen.

Telefoon:  045 5 66 77 23